Ze zijn wat late to the watch party, maar het is goed dat Amazon er alsnog mee komt: Amazon Prime Video bevat vanaf nu Watch Party. Hiermee kun je met je vrienden op afstand genieten van een film op de streamingdienst.

Amazon Prime Video
De nieuwe mogelijkheid is ontstaan om mensen te inspireren zoveel mogelijk thuis te blijven, zo schrijft TechCrunch. We zagen dit eerder al bij Spotify, maar nu doet Amazon ook mee door de optie om samen te kijken gratis toe te voegen. Je hebt er wel allemaal een eigen Amazon Prime Video-account voor nodig, maar daarmee hoef je bij het samen op afstand kijken naar een film in ieder geval niet meer af te tellen.

De host start de film of serie via Prime Video op de desktop en automatisch start hij dan ook bij de mensen uit de kijkgroep. De host heeft de rechten om content te starten, pauzeren en stoppen, waarbij het dan dus bij iedereen tegelijk gebeurt. Verder heeft niemand die rechten, waardoor je de host wel even moet verwittigen als je naar het toilet moet en je geen seconde van de film wilt missen.

Nu is dat voorbeeld in een groepje van 2 tot 5 mensen niet zo’n probleem, maar Amazon Prime Video maakt het mogelijk om gigantische watch parties te houden. Je kunt namelijk met maximaal 100 personen tegelijk in een kijkgroep. Er is meer, want er wordt ook een chatschermpje aan de viewing toegevoegd. Hiermee kun je tekst en emoji’s delen.

Watch Party
Watch Party is alleen beschikbaar in de Amazon Prime Video-bibliotheek van ‘gratis’ content die je krijgt bij je Prime-abonnement. Huur of koop je een film, dan is die optie er dus niet. Een kijkgroep beginnen kan door het speciale Watch Party-icoontje aan te klikken in de browser, dat je vindt door naar de pagina van een film of serie te gaan. Je genereert daarmee een link die je naar je vrienden kunt sturen.

Goed nieuws dus, van Amazon, maar er kleeft ook wat minder goed nieuws aan: dit is nog niet beschikbaar in Nederland. In eerste instantie is deze mogelijkheid er alleen voor Amazon Prime-abonnees in Amerika.