Als je inmiddels besloten hebt om te investeren in de wereld van crypto dan moet je je natuurlijk twee vragen afvragen: hoe kan ik veilig Bitcoins kopen en waar kan ik veilig Bitcoins kopen?

Uit onderzoek is gebleken dat je het beste en veiligst Bitcoins kunt inkopen op de Bitvavo beurs. Maar er zijn meerdere opties waar je Bitcoins kunt kopen. Er zijn namelijk meerdere dienstverleners die Bitcoins   te koop aanbieden. Daarnaast zijn er verschillende opties op basis waarvan je blootstelling krijgt tot Bitcoin.

Welke soorten dienstverleners zijn er?

Allereerst zijn er Bitcoin makelaars die werken als wisselkantoren met gebruiksvriendelijke handelsplatforms. In Nederland zijn er veel goede wisselkantoren actief. Litebit is een van deze wisselkantoren. Litebit is een van de oudste en meest beproefde Nederlandse makelaar met een mooi gebruikersplatform met beheerde wallets. Maar toch is Litebit geen volwaardige beurs daar het geen eigen orderboek heeft waar de Nederlandse Bitvavo beurs dit wel heeft ontwikkeld.

Ten tweede zijn er Bitcoin handelsbeurzen die werken als marktplaatsen. Op deze marktplaatsen kunnen gebruikers samenkomen en direct met elkaar Bitcoins verhandelen. We maken onderscheid in twee soorten handelsbeurzen. Als eerste heb je een handelsbeurs waarbij er centraal een orderboek wordt beheerd. Dit wordt gedaan aan de hand van geavanceerde handelsopties om op deze manier de beste koers te bepalen om Bitcoins te kopen of verkopen. Als tweede heb je handelsbeurzen zie een decentrale aanpak hanteren. Daarbij is er sprake van een daadwerkelijke p2p marktplaats. Hierbij is geen orderboek aanwezig waarin een transactie wordt opgeslagen.